IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

2010 – година за промени и възстановяване на технологичния сектор

Двигател на растежа ще са смартфоните

13:13 | 11.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
2010 – година за промени и възстановяване на технологичния сектор

2010 г. ще бъде година на трансформация и възстановяване за технологичния сектор, смята Саймън Пиф от IDC, цитиран от CNBC. По думите му растежът ще бъде воден от голямото търсене на смартфони в Китай и Индия.

Очакванията на анализатора са технологичният сектор в Китай да се върне към растеж благодарение на правителствените разходи за подпомагане на представителите на този бизнес, особено на компаниите за мобилни комуникации.

„Има много дейности около мобилния сектор, които ще са двигател на IT инвестициите в много различни сфери“, казва експертът.

Според него основна роля ще имат смартфоните.

Те ще окажат влияние върху търсенето на по-добра инфраструктура, което, от своя страна ще увеличи инвестициите в сектора.

„Смартфоните ще са... евтината алтернатива на персоналните компютри за хората от селските райони“, смята Пиф, говорейки предимно за Индия и Китай.

„Така че ще станем свидетели на това мобилните мрежи да предоставят редица услуги, за които може би в миналото се предполагаше, че ще идват от традиционните компютри.“ 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още