IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Възрастта и часовете пред телевизора се движат правопропорционално

Поколението на възраст между 14 и 25 години гледа телевизия по 10,5 часа, докато хората между 26 и 42 години прекарват по 15,1 часа седмично пред телевизора

09:10 | 23.12.08 г.
Възрастта и часовете пред телевизора се движат правопропорционално

Колкото повече хората остаряват, толкова повече телевизия гледат, сочи проучване на Deloitte, проведено в САЩ.

Резултатите от проучването показват, че поколението на възраст между 14 и 25 години гледа телевизия по средно 10,5 часа на седмица, пише Adweek. За сравнение, хората на възраст между 26 и 42 години гледат телевизия по 15,1 часа седмично, тези между 43 и 61 години – 19,2 часа, докато поколението на възраст между 62-75 прекарва 21,5 часа на седмица пред телевизора.

Някой може да предположи, че младите заместват телевизията с гледане на DVD, но това не е така. Въпреки това те прекарват повече време в гледане на DVD на компютрите си, около 1,9 часа на седмица, в сравнение с всички останали възрастови групи.

Въпреки че гледат най-малко телевизия, младите като цяло прекарват най-много време в използване на различни медии, в това число видеоигри, музика и интернет.

Не трябва да се очаква от тях обаче да се интересуват твърде много от неща като новини или настоящи събития, се казва в проучването.

Телевизията все пак остава най-влиятелното средство за реклама, следвана от списанията, интернет, вестници, радио и билбордове.

Социалните сайтове се разглеждат отделно от интернет и са седмият най-влиятелен канал за рекламиране, следвани от рекламите в кината, в DVD-та и блогове, видеоигри, мобилни телефони и виртуални светове.

Проучването установява, че с напредването на възрастта хората все по-рядко посещават кина. Младежите на възраст 14-25 години прекарват средно по 1,8 часа седмично в кината, а тези от поколението на възраст между 26-42 години само по един час. За възрастовите групи между 43 и 65 и между 62 и 71 години времето, прекарано в кината, е съответно 0,9 часа и 0,7 часа седмично.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още