IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служители на Twitter са притеснени от появата на Мъск

Някои от тях са започнали да си търсят нова работа, защото не искат да работят за човек като него

22:40 | 08.04.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Samuel Corum/Bloomberg</em></p>

Снимка: Samuel Corum/Bloomberg

„Трудно ми е да повярвам, че [бордът] не влияе“, твърди един служители. „Ако случаят е такъв, защо тогава Илон ще иска място в борда?“

Но други работници казват, че участието на Мъск може да помогне за ускоряване на темпото на пускане на нови функции и продукти, както и да даде нова перспектива, тъй като той е активен потребител на Twitter.

Нито Tesla, нито Мъск са отговорили на запитванията за коментар.

Но други служители, с които Ройтерс говори, казаха, че участието на Мъск може да помогне за ускоряване на темпото на стартиране на нови функции и продукти и да предостави нова перспектива като активен потребител на Twitter.

Нито Tesla, нито Мъск отговориха на искания за коментар.

Бордът на Twitter заема важно място в дискусиите на вътрешно ниво в компанията, повече отколкото в други технологични фирми, твърди служител. Това е така, защото за разлика от Meta Platforms, където основателят и главен изпълнителен директор Марк Зукърбърг контролира компаниятa чрез структура с два класа акции, Twitter има само един клас книжа, което я прави по-уязвима за активисти като Мъск. Екипите в Twitter често обмислят как да обсъдят стратегия или решение с борда, посочва служителят.

В четвъртък Мъск туитна снимка от 2018 г., на която се вижда как пуши марихуана по време на записа на подкаста на Джо Роугън за Spotify. Към нея той добави текст, че  следващата среща на борда на директорите ще бъде в този дух.

Завръщането на Тръмп?

Един от служителите, запознат с операциите на компанията, твърди, че в момента няма план за връщането на Тръмп в платформата. Говорител на Twitter коментира, че няма планове за отмяна на подобни решения.

Но анализатор ветеран от автомобилната индустрия, който отразява стила на работа на Мъск в Tesla, казва, че подобно решение може да е само въпрос на време.

„Ако Доналд Тръмп наистина беше богат, той щеше да иска да направи същото, но не може да си го позволи. Така че Илон прави това, което Тръмп би искал да стори“, посочва анализаторът Сам Абуелсамид от Guidehouse Insights.

„Не бих се изненадал, ако Twitter възстанови профила на Тръмп, след като Илон вече притежава близо 10% от компанията“, твърди той.

В дългосрочен план участието на Мъск може да промени корпоративната култура на Twitter, твърдят служители. По думите им сега тя цени приобщаването. Мъск е изправен пред големи критики, че публикува мемета, с които се подиграва с транссексуалните хора и усилията за спиране разпространението на Covid-19, както и за сравняването на някои световни лидери с Хитлер.    

Няколко служители са били притеснени от топлото посрещане на Мъск от главния изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал и съоснователя на компанията Джак Дорси. Това ги е накарало тази седмица да разгледат какви свободни работни места има в други компании.

„Някои хора бършат праха от автобиографиите си“, твърди един от източниците. „Не искам да работя за някой като Мъск“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
redcretin
преди 2 години
Напушеняка влезе в компанията - и нормалните хора тръгнаха да излизат. Какво да коментираме повече :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
cyclop
преди 2 години
Човек, който често е откровен с твърденията си, и е за свобода на словото (поне по неговите твърдения) - е как да работиш за такъв странен и отвратителен тип. "притесняват за бъдещите способности на платформата да модерира съдържание" миличките, дано не им стане трудно да си пробутват аджендите и да цензурират всичко, което не отговаря на (предимно) извратените и противни посоки, в които направляват общественото мнение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още