IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Има ли технологично кредитиране в България?

Дигиталните технологии в кредитирането не просто са тук, но и работят, преобразявайки ежедневно начина, по който хората взаимодействат с кредитора си - Cash Credit

09:00 | 05.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Има ли технологично кредитиране в България?
  • ...и още

Когато си има работа с финансови институции, рано или късно човек се сблъсква с някой непознат термин или се сдобива с концептуални въпроси във връзка с парите. Достоверни и обективни отговори, обаче, трудно се намират. Именно за търсещите и любознателните Cash Credit поддържа в сайта си напълно безплатно и несвързано с ползването на продукти на компанията блог, в който редовно се публикуват статии, свързани с кредитиране, финанси и управление на собствените пари. Целта? Колкото по-грамотни финансово са потребителите, толкова по-лесно и бързо ще са в състояние да избират и изискват най-доброто за себе си.

И това не е всичко – начинът, по който сайтът изглежда и е подреден, отразява последните изследвания в областта на поведението на потребителите в интернет. Това означава, че от избора на цветове и шрифтове, през подредбата на съдържанието и функционалностите до бутоните и формите всичко това отговаря на най-актуалните достижения на психологията и поведенческите науки, така че потребителите да бъдат максимално улеснени както в самостоятелното намиране на това, което търсят, така и в комуникацията си с Cash Credit. И да – всичко това е възможно отново защото сайтът е собствена разработка на компанията, която отразява не само познаването на потребителите от много години, но и грижата за тях и стремежа да нуждите и желанията им да бъдат качествено удовлетворени.

А условията по самите кредити?

И ако всичко до тук касае взаимодействието между потребителите и Cash Credit, логичният въпрос е А какво се случва междувременно с кредитите? Тенденцията за поставяне на конкретния човек във фокуса на внимание може да бъде проследена и в продуктите на компанията. Това означава  не само, че се създават кредити за конкретни групи хора, така че напълно да отговарят на спецификите на тяхната финансова ситуация (кредити за пенсионери или за майки, например), но условията по тях са прозрачни, а и човек има свободата да ги управлява текущо в съответствие с промените в собствения си живот. Как става това?

  • Сумата за връщане – ясна от самото начало

Въпреки, че беше замислена като регулация в услуга на потребителите, поставянето на законов таван за лихвите по кредитите през 2014 г. всъщност накара голяма част от небанковите кредитори да минат под радарите. Т.е. ако преди в сайта на почти всички можеше да се види колко взема човек и колко връща в края, след промените тази информация практически изчезна – останаха само общи цифри за максимални суми и срокове, а конкретни оферти (и то не винаги напълно ясни) се получават чак след запитване и предоставяне на доста лични данни. В това отношение Cash Credit e една от малкото компании, които не просто предлагат изключително изгодни (и напълно персонализирани) условия по кредите си, но и отношенията с клиентите са честни, справедливи и прозрачни. На практика това означава, че всички суми са ясни от самото начало и са видими в сайта на компанията. Променяйки с едно движение размера на кредита и срока, човек може да разбере незабавно колко пари ще вземе и върне – без скрити условия или неясни такси. Защото само така се градят взаимно доверие и стабилни отношения.

  • Самостоятелно управление на кредита

Заемите с бързо одобрение обичайно са кратки – погасителният план рядко надхвърля година. За тази година, обаче, в живота на човек могат да настъпят доста промени – от смяна на работата през брак по появата на деца. Всичко това се отразява на финансовото състояние и често, за да продължи погасяването да бъде навреме и коректно, се налага да се посещават офиси, да се говори с различни служители и да се подават специални молби до кредитора за промяна на условията по заема. Философията на Cash Credit e, че кредитирането трябва да бъде в услуга на потребителя, а кредиторът трябва да надхвърля очакванията на клиентите си по отношение на качеството.  Именно затова в профила на всеки клиент в сайта на компанията има интегрирани процеси, които позволяват кредитите да бъдат удължавани, разсрочвани, предсрочно погасявани и въобще управлявани от кредитополучателя. И за да бъде всичко лесно достъпно и на едно място, отново там клиентите могат да намерят цялата история на плащанията си (вече не се налага да се събират вносни бележки), клубните точки, върнатите пари по програмата Cash back, персоналните оферти за заеми и въобще всичко, свързано с кредитите и комуникацията с компанията, и то подредено така, че да е максимално бързо за намиране и ползване.

  • Всички приятели печелят

Доста компании предлагат награди или отстъпки, ако техен клиент ги препоръча на свой приятел. В Cash Credit, обаче, става въпрос за истински пари и голямата разлика с другите подобни инициативи е, че всички печелят. В програмата Доведи приятел на Cash Credit всеки клиент разполага с персонален код, който може да даде на свой познат. Когато приятелят с този код получи също кредит, печелят и двамата – истински пари в сметката на човека (сумите започват от 20 лв. и растат) и отсъпка от дължимото за приятеля (с 30 лв. по-малко за погасяване). А колкото повече приятели се възползват от услугите на компанията, толкова повече расте и сумата, която може да се вземе. И всичко това – разбира се – е собствена разработка, напълно автоматизирано, интегрирано в системата и видимо и самостоятелно управляемо от профила на потребителя в сайта на Cash Credit. 

За традицията и традиционалистите

И ако всичко до момента е базирано на технологии и научни достижения, и то самостоятелно разработени от българска компания, Cash Credit не забравя и клиентите си традиционалисти. Личния контакт и комуникацията с живи хора, влизането в собствения профил с мейл и парола, избягването на геолокацията и чат ботовете, самостоятелно попълване на формите за кандидатстване – това са доказали се във времето практики, които Cash Credit уважава. Затова всичко – от входа в профила до управлението на кредитите – продължава да си работи и по традиционния начин. Защото иновациите и финтех постиженията не са възможни без стабилна основа, а зачитането и уважението на избора на потребителите дава точно тази база, без която отговорното кредитиране и грижата за потребителите не са възможни.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още