IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple залага, че повече камери може да съживят iPhone

Очаква се компанията да представи трио от смартфони заедно с нови услуги за умния часовник и нов абонамент

13:12 | 09.09.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията трябва да продаде достатъчно iPhone-и през следващата година, за да избегне повторение на разочароващите резултати, които се получиха след представянето на моделите XR и XS орез миналия септември. Слабите продажби на тези устройства принудиха през януари компанията да намали перспективите си за първи път от повече от 15 години.

Предвижда се Apple да продаде около 70 милиона бройки от новите iPhone преди края на годината - близо 30% по-малко от пика от 98 милиона единици от най-новите модели през 2014 г., показва анализ на Susquehanna International Group.

Скромните прогнози за 2019 г. карат инвеститорите да гледат напред към 2020 г., когато Apple се очаква да пусне първия си iPhone с 5G, пето поколение клетъчни мрежи, които трябва да подобрят скоростта на безжичната връзка.

Преходът на Apple от iPhone към ерата след iPhone ще се засили през следващите седмици: Освен нови телефони през тази седмица компанията ще представи и пета версия на своя смарт часовник, за който анализаторите твърдят, че ще има нов корпус и подобрен живот на батерията, и ще бъде напълно освободени от iPhone чрез App Store.

Очаква се новият смарт часовник да добави още здравни функции, включително възможност за проследяване на моделите на сън, твърдят анализаторите.

Добавянето на тези функции би задълбочило навлизането на Apple в здравеопазването - категория, за която главният изпълнителен директор Тим Кук каза, че ще предефинира компанията. Четвъртото поколение Apple Watch, пуснато през 2018 г., беше оборудвано с електроди и сензори, които го превърнаха в електрокардиограма, способна да измерва активността на сърцето и да открива потенциално опасни нарушения.

Здравните възможности помогнаха на Apple да увеличи доставките си на умни часовници до 5,7 милиона през последното тримесечие, което е 50% увеличение спрямо година по-рано, показват данни на Strategy Analytics. И именно продажбите на часовниците помогнаха за увеличаване на бизнеса с носими устройства и аксесоари на Apple, включително AirPod, с 35% до близо 18 млрд. долара през първите три тримесечия на тази фискална година.

Apple също е напът да пусне нови абонаментни услуги за телевизионни предавания и видеоигри, обявени през март. Компанията може да обяви цените и наличността на тези услуги, известни като TV + и Arcade, още тази седмица.

Комбинацията от носими устройства и услуги ще бъде ключова за възможността на Apple да премине в пост-iPhone ерата, заяви Нийл Маустън от Strategy Analytics. Той каза, че последният гигант на мобилните телефони, Nokia Corp., се провали, когато се опита да осъществи подобен преход на бизнеса си.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 3
Solar Power
преди 4 години
Аз ползвам продукти на Apple от 1986-та година. В интерес на истината до момента нямам нито един повреден продукт на Apple ! Дори стария Apple 2 още работи. И макинтоша също и айпад 1 , iphone 3 и още няколко всички все още работят :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 4
nkavrakov1982
преди 4 години
Навремето Нокия се беше самозабравила и потъна. Същото ще сполети и Apple. Всяка компания, която се отдалечи от пазара, потъва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 6
mariata
преди 4 години
Iphone 4 беше супер здрав телефон. После имах 5s, който го дадох на детето ми и 6 години още работи като нов. Имах SE - тотал щета, 8 - още по зле, да видим xs max колко ще изкара, но мисля след него вече да се ориентирам към най-евтините китайски марки смартфони, защото вече iphone не е така здрав както беше преди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
khao
преди 4 години
и тук сте 3-4 години след конкуренцията, хахахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още