IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 доказателства, че Apple се гмурва във виртуалната реалност

Компанията вече има защитени патенти в сферата и набира специалисти

16:33 | 08.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

4. Apple изведнъж стана чест посетител на лабораторията за виртуална реалност на Станфордския университет

Една от първите спирки на интересуващите се от виртуална реалност в Силициевата долина е Virtual Human Interaction Lab в Станфордския унверситет, ръководена от Джереми Бейлинсън от 2003 г. насам. Наскоро той сподели: „Apple не е идвала в моята лаборатория от 13 години, като изключим факта, че я е посещавала три пъти за последните три месеца“

5. Носи се слух, че iPhone 7 ще включва нов тип камера, която ще се ползва в добавена реалност

Производителите на компоненти в Азия недоволстват, че напоследък имат твърде големи поръчки на компоненти за камери с двойни лещи, като някои ясно посочват, че става дума за Apple.

Поставянето на две отделни лещи и сензори на камерата на смартфона може да донесе редица предимства и може да бъде най-важният ход към добавената реалност. То ще позволи iPhone да може да измерва разстоянието до стени и други обекти.

6. Apple защити патенти в сферата

Apple непрестанно защитава патенти, макар че не всички те се превръщат в реални продукти. Но по-рано тази година тя защити един за устройство, което изглежда точно като очила за виртуална реалност. Какво по-голямо доказателство?

7. Главният изпълнителен директор Тим Кук не крие интереса си в сферата

По време на обявяването на финансовите резултати на компанията Кук беше запитан за амбициите на Apple в сферата на виртуалната реалност. Той не успя да скрие интереса си, макар че не даде официално потвърждение за намеренията на компанията.

Следващият голям хит?

Apple може да се нуждае повече от виртуалната реалност, отколкото виртуалната реалност се нуждае от Apple. Компанията се нуждае от нов хит, тъй като нейният изключително успешен iPhone се сблъсква с първия спад на продажбите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още