IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТОП 10 на иновативните компании

Технологичните и автомобилните концерни са на челни места по този критерий

13:40 | 05.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските технологични концерни Apple и Alphabet за пореден път са сред най-иновативните компании в света според класацията на консултантската организация The Boston Consulting Group (BCG). И това не е чудно – и двете фирми отдават изключително голямо значение на новите технологии и тяхното приложение в продуктите си.

Apple успява да запази лидерската си позиция от 2005 г. насам, а Google (Alphabet) е неотменно втора всяка година от 2006 г. насам. В тазгодишната класация силно представяне отчита и Tesla Motors на Илън Мъск, която се изкачва от седмо на трето място, докато Microsoft и Samsung бележат спадове.

И така – иновативни са преди всичко предприятия от технологичната и автомобилната индустрии. В тазгодишното подреждане на най-добрите в това отношение 50 фирми в света влязоха 29 компании от САЩ, 11 от Европа (7 от Германия, 2 от Франция и по една от Швейцария и Великобритания), 10 от Азия, 3 от Китай и една от Индия. Както и в първата класация на BCG пет на всеки десет фирми не работят в сферата на технологиите, но разработват продуктите и услугите си чрез внедряване на нови техники и технологии, се уточнява в прессъобщението от организацията.

Вижте в галерията кои са най-иновативните корпорации в света!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още