IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Някога Apple заменяше безплатно счупен iPhone, но от това вече няма и следа

Компанията драстично промени политиката си по отношение на повредените устройства

15:52 | 20.09.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

“Хората плащат за по-ниска цена при повреда, така че даването на безплатни телефони става по-нечестно за хората, които плащат за допълнителна застраховка”, посочва същият служител.

И това е вярно. Таксуването за услуга за поправка и замяна докато същевременно се предлага безплатна замяна, е рисковано начинание, което не прави никого щастлив.

Но има един проблем. Някои служители на Apple Store, и не задължително мениджърите, имат възможност да “прескачат” разходите за ремонт и подмяна. Въпреки че случителите на Apple Store нямат право да “изненадват и радват” своите клиенти с нов iPhone, те все още имат възможността да пренебрегнат тези разходи по редица причини без дори да искат позволение от по-висшестоящите.

Така че, ако сте счупили своя iPhone през последните няколко години и Apple ви го е заменила или ремонтирала безплатно, поздравления! Вие сте изключение. А само преди няколко години това беше стандарт.

Възможно е тази политика да бъде развита отново съвсем скоро. Apple тъкмо представи новия си план за изплащане на iPhone, който пренебрегва оператори като Verizon и АТ&T, и включва AppleCare+. Според Гилбърт Apple може да отиде още по-напред от предлагането на безплатни ремонти и замени, когато AppleCare+ стане по-широко използвана от потребителите на iPhone.

“Когато едновременно дядото и малката Сузи имат AppleCare+, може би те ще бъдат изненадани и зарадвани, когато ремонтът или замяната на устройството им струва под 100 долара. Това е много ниска цена за поправката на футуристичен джобен компютър, нали?”, коментира още той.

Официалната политика на Apple по отношение на чупенето на iPhone е обобщена в едно изречение на продуктовата страница на AppleCare+: “”Всеки iPhone идва с едногодишно покритие на поправка на хардуера чрез ограничена гаранция и до 90 дни безплатна помощ”. Това не покрива случайните счупвания, само дефектите и някои други проблеми, които не са причинени от “въртящи се столове”, посочва авторът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Bones57
преди 8 години
Ааааааааааааааааааззззззз.........живея в "матрицата" и ме боли ***, че купчина пластмаса не може да се замени за купчина пластмаса.Страдам. Зверски.......https://***.youtube.com/watch?v=T8F1ov6mqrw
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още