IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Цунами от данни връхлита мобилните мрежи

Средното месечно потребление на данни на потребител в Европа възлиза на 1,2 гигабайта, а до шест години ще скочи до 4,6 гигабайта

13:06 | 18.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Въпреки че в много държави вече има повече свързани мобилни телефони, отколкото е броят на населението им, тези устройства ще продължат завоевателния си поход с неотслабваща сила и през идните години.

„До 2020 г. 90% от населението по света на възраст над шест години ще имат мобилен телефон“, се казва в новия Mobility Report на Ericsson. Най-големият в света производител на мрежово оборудване редовно отчита световните тенденции на пазара на мобилни услуги.

Според доклада в момента има 6,9 млрд. абонаменти за мобилни телефони по целия свят, а след шест години вече ще са 9,5 млрд. Само в Китай за това време ще бъдат осъществени 450 млн. нови договора за мобилна телефония. Днес в страната има около 1,3 млрд. действащи мобилни телефони. В Северна Америка този брой е 370 млн., в Африка става въпрос за 880 млн. работещи апарата, а в Западна Европа – 535 млн.. 

Нито една друга технология не достига до толкова много хора за толкова кратко време. В действителност много хора вече използват повече от една мобилна връзка, например защото едното устройство е с личен номер, а другото се използва професионално, или защото освен със смартфона потребителят иска да влиза в мрежата и с таблет.

Така например в Централна и Източна Европа навлизането на мобилните телефони възлиза на 145% и е най-високото в света. Там на всеки 100 жители се падат по 145 мобилни телефона. В Западна Европа пенетрацията е от 127%. Глобалното проникване възлиза на 95%. Според авторите на доклада в момента има 6,9 млрд. мобилни връзки в света, но реално ги използват само 4,6 млрд. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още