IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интернетът на бъдещето: видео съдържанието измества текста

Мобилните технологии, добавената реалност и видеата ще доминират в света на онлайн услугите през новата година

12:11 | 08.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Интернетът на бъдещето: видео съдържанието измества текста


В мобилния сектор ще се наложат мултиплатформените приложения. Все повече услуги и приложения оперират изнесени на виртуални сървъри, използвайки концепцията за „софтуер като услуга (SaaS – Software as a Service). Това ще позволи на мобилните устройства от средство за забавление, комуникация и достъп до информация, да се превърнат в пълноценни работни платформи.

Мобилният маркетинг завладява нови територии

Въпреки опасността от насищане ремаркетингът и през тази година ще се налага като работещ инструмент в дигиталния маркетинг. Аудиторията, която вече е посещавала даден сайт или приложение, ще бъде все по-важна за компаниите и медийните организации, а появата на нови инструменти за ефективна комуникация с нея ще засили този процес, убеден е Георги Костов.

Според творческия директор на eDesign през 2014 г. все по-често ще чуваме концепции като „multichannel“ и „omnichannel“ маркетинг. Търсенето на по-ефективни канали, голямата конкуренция, стремежът към по-високи стойности на показатели като FAD (Frequency of advertising display) от страна на рекламодателите, ще доведат до изместване на формата на реализиране на рекламните кампании. Планирането ще става все по-сложен и интересен микс от креативност, визуална комуникация, технически познания, добро медийни покритие и сложни механики за ангажиране на потребителското внимание.

Нуждата от нови социални канали за реклама ще стане все по-осезаема през новата година. Наличието на некоректна и подвеждаща реклама във Facebook неминуемо ще доведе до строги регулации по отношение на използването на мрежата като рекламна платформа. Освен това конкуренцията в нея е огромна, което ще бъде предпоставка за развитие на алтернативни социални канали като YouTube, Pinterest и други. Същевременно се очаква тенденция за използването на повече рекламни снимки и изображения в социалните канали, както и разнообразяване на кампаниите там.

Все по-актуални през новата година ще са „ненапудрените“ и реалистични рекламни формати, които се възприемат много по-лесно от потребителя и внушават честност и откритост на посланията. В комуникацията с потребителите ще доминират простите и ясни послания.

Мобилният маркетинг ще навлезе с бързи темпове през новата година. Движещи фактори за тази тенденция ще бъдат ръстът в употребата на „умни“ мобилни устройства, както и новите технологии и приложения за мобилна реклама като „geo tracking“, локално търсене на продукти и оферти, добавена реалност и др.

Междувременно технологията, която може да се носи на тялото е голямата тема в сектора през 2014 г. Неслучайно тя е и водещият лайтмотив на технологичното изложение CES през тази година.

Има голям интерес от редица компании, които разработват устройства, които могат да се носят върху тялото – смарт часовници, вълшебни ленти, и фитнес колани и други.

Повече за технологичните тенденции вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
"Интернетът на бъдещето: видео съдържанието измества текстаМобилните технологии, добавената реалност и видеата ще доминират в света на онлайн услугите през новата година" И после-защо децата били оглупявали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още