IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram има 90 млн. месечно активни потребители

За първи път компанията публикува официално данни за развитието си

16:25 | 18.01.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Instagram има 90 млн. месечно активни потребители.<em> Снимка: Getty Images News</em></p>

Instagram има 90 млн. месечно активни потребители. Снимка: Getty Images News

В продължение на седмици все повече ставаха спекулациите, че броят на потребителите на Instagram спада значително. Сега социалната мрежа за фотоуслуги за първи път оповести статистически данни, които дават представа колко голям е броят на потребителите, които ползват услугата редовно.

Според технологичния сайт TechCrunch именно спекулациите и данните на аналитичната служба appstats.eu, според която сe отчита почти 65 процента спад на постоянните потребители на Instagram, са подтикнали компанията да публикува данните.

Според последните резултати Instagram има 90 млн. месечно активни потребители. Освен това не се отчита спад, по-скоро се очаквало компанията да продължи да расте. Между декември 2012 и януари 2013 г. броят на потребителите е нараснал с 10 на сто, пише Wall Street Journal.

"Instagram отчита в световен мащаб силен растеж", заяви съоснователят на Instagram Кевин Систром пред технологичния блог AllThingsD. "Ние подобрихме продукта и работим върху интернационализацията. И наистина е страхотно, че нашите усилия се посрещат видимо добре от потребителите от целия свят".

Статистиката на мобилното приложение за споделяне на снимки показва конкретния начин, по който се ползва от потребителите. Така например на ден в Instagram се качват 40 млн. снимки, а нейните потребители успяват да натрупат 8500 харесвания и 1000 коментари на секунда. Това е силен индикатор за това, че каквато и да е реакцията към новопредложените общи условия за ползване на Instagram, потребителите си взаимодействат с услугата с главоломно темпо.

За сравнение - Facebook докладва за 37 037 харесвания и коментари в секунда общо според статистиката, публикувана от компанията през август. С общо 9500 коментари и харесвания Instagram наистина е по-назад, но все пак и това е впечатляващ резултат, имайки предвид, че Instagram е само мобилно приложение. 

Последна актуализация: 11:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още