IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През 2013 Android ще разшири пазарното си присъствие, а BlackBerry ще се завърне

Дъщерната на Xerox компания WDS обяви своите прогнози за тенденциите в безжичните комуникации през настоящата година

15:26 | 16.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
През 2013 Android ще разшири пазарното си присъствие, а BlackBerry ще се завърне

„През 2013 г. очакваме нарастващо потребление на NFC технологията (за безжичен пренос на данни от едно устройство към друго на близко разстояние), която ще се насочи по сериозно върху преноса на информация и удостоверяване, а не толкова върху мобилните разплащания“.

Това твърди Тим Делука-Смит, вицепрезидент на отдел Маркетинг в дъщерната компания на Xerox - WDS.  WDS е специализирана в решения за потребителите в областта на безжичната индустрия и обяви днес своята годишна прогноза за тенденциите в безжичните комуникации през 2013 година.

“През тази година очакваме също Android OS да увеличи присъствието си на пазара, навлизайки в други сектори на потребителската електроника като smart телевизори и устройства за сателитна навигация. Прогнозираме, че Microsoft и BlackBerry ще направят голямо завръщане, благодарение на патенти и нови устройства. Ще станем свидетели на много промени през 2013 г., но онова, което ще остане без промяна, е бързото темпо на развитие при мобилните иновации“, добави още  Делука-Смит.

Галерия с тенденциите при безжичните комуникации

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още