IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft – дали все още e така влиятелнa?

От години се говори, че компании като Google и Facebook могат да надминат Microsoft по влияние, но това все не се случва

12:49 | 02.02.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Заради апетита на Microsoft към компании с изцяло софтуерни продукти обаче съм склонен да вярвам, че рано или късно компанията ще бъде закупена точно от тях. Както стана и със Skype.

Уеб решенията не се нравят на Microsoft. Те предпочитат потребителите да инсталират софтуер на компютрите си.

Точно заради това новият Microsoft Office 365 дойде толкова късно, като дълго закъснял отговор на безплатния Google Docs. Но не защото това не можеше да стане по-рано, а защото пазарът го изиска.

В продължение на години след проявата на Linux се говореше за това как безплатната операционна система ще пребори Windows, но това не стана и няма и как да стане за в бъдеще с някоя друга безплатна OS. Не защото зад разработването й не стоят талантливи хора, а защото всички те са индивидуалисти - нямат обща цел и гръб както при Windows. И най-важното - почти всички сме свикнали с програмите на Microsoft и с целия потребителски интерфейс на Windows.

Може би зад безспорно добрата кауза на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс се крие и малко комерсиалната цел, а именно - да се разработят нови пазари за Windows, като първата стъпка е това хората да се приспособят към работа с PC, MS Office или c-Sharp.

Microsoft не може да се чувства заплашен от другите IT гиганти. Дори съм сигурен, че Бил Гейтс няма нищо напротив да търсите с Google и да влизате във Facebook. Докато имате инсталиран Windows на компютъра си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
neshev8
преди 12 години
Линукс тепърва ще се доказва на пазара за операционни системи(ако може да се каже че това е пазар за тях),а ако не беше нелоялната конкуренция налагана от микро софт отдавна щяха да са с по голям брой потребители, в крайна сметка какво значи свикнали с интерфейса на микро софт свикнали защото ни е наложен това се учи в и училищата и това ни се налага навсякъде където и да отидем (който не вярва да отиде в office 1 да си разпечата нещо на open office или Libre Office)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
karaminchev
преди 12 години
Office365 е новото име на BPOS-a :) Ама по-комерсиално насочено явно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
african
преди 12 години
Аз пък не съм чувал за WMware. Знам за VMware.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
lioshi
преди 12 години
интересна статия, но като прочетох това накрая с Офис 365 и се разочаровах.. авторът явно не е чувал за BPOS :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още