IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пакистан блокира и достъпа до YouTube заради „богохулно“ съдържание

Това стана само часове, след като бе блокиран достъпът до социалната мрежа Facebook

16:05 | 20.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пакистан блокира и достъпа до YouTube заради „богохулно“ съдържание

Пакистан блокира достъпа до сайта за споделяне на видеосъдържание YouTube за неопределено време, защото съдържал "богохулни" материали, съобщи Ройтерс.

Това стана само часове, след като телекомуникационният регулатор в страната нареди на доставчиците на интернет услуги да спрат достъпа до социалната мрежа Facebook заради онлайн състезание за рисунка на пророка Мохамед.

Достъпът до YouTube беше блокиран в страната и през 2007 г. за около година.

Говорителят на регулатора Хурам Али Мехран е пояснил, че действията за блокиране на достъпа са предприети, след като властите са установили, че на сайта има публикувано обидно за вярващите мюсюлмани съдържание.

Мехран е подчертал, че преди сайтът да бъде затворен, от регулатора са се опитали да блокират само някои URL-та или линкове, но „богохулното“ съдържание отново се е появявало и затова е бил блокиран изцяло достъпът.

Говорителят е изразил съжалението си, че администраторите на Facebook и YouTube не са премахнали въпросното съдържание въпреки протестите на пакистанските власти. "Поведението им противоречи на международните резолюции и на собствената им политика, прокламирана в мрежата", е посочил Мехран.

Достъп от сряда няма и до други популярни сайтове като Wikipedia и Flickr, но Мехран е обяснил, че това се дължи на технически причини. Все пак той е признал, че регулаторът проверява и други сайтове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още