IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Symantec купи технология за защита на онлайн плащанията за $1,3 млрд.

Преди по-малко от месец Symantec постигна споразумения за закупуване на два други производителя на технологии за криптиране на данни

14:11 | 20.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Symantec купи технология за защита на онлайн плащанията за $1,3 млрд.

Най-големият производител на програми за сигурност в света – Symantec, е постигнал споразумение за закупуването на технологията на VeriSign Inc за защита на плащанията през интернет за 1,28 млрд. долара, съобщи Ройтерс.

Symantec ще придобие бизнеса за онлайн защита на VeriSign, който включва и технологията SSL, осигуряваща защита на електронните плащания.

Преди по-малко от месец Symantec постигна споразумения за закупуване за 373 млн. долара на два други производителя на технологии за криптиране на данни - PGP Corp и GuardianEdge.

И трите сделки са част от стратегията на Symantec да се фокусира повече върху защитата на съдържанието. Традиционният подход на компанията е да подсигури системите, в които се съхранява информацията.

След продажбата VeriSign остава с един основен бизнес – управление на над 100 млн. интернет домейна, включително тези, завършващи на .com и .net. През последните три години компанията е разпродала или закрила близо 20 бизнес звена, за да се фокусира върху домейните.

Около 2,3 млн. сайта използват технологията SSL, по данни на Symantec.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още