IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo купи компания за генерирано от потребителите съдържание

Associated Content плаща на 380 хил. сътрудници малък хонорар за материали по различни теми като здраве, технологии или пътувания

13:02 | 19.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo купи компания за генерирано от потребителите съдържание

Интернет компанията Yahoo е сключила споразумение за придобиването на групата Associated Content, която публикува генерирано от потребителите съдържание, предаде Ройтерс.

Финансовите параметри на сделката не са били обявени.

Associated Content плаща на 380 хил. сътрудници малък хонорар за материали по различни теми като здраве, технологии или пътувания.

С тази сделка Yahoo ще разшири предлаганото си съдържание, надявайки се да привлече повече рекламодатели. Компанията вече публикува собствено съдържание и си партнира със стотици вестници и други медийни компании, показвайки техни материали.

Закупувайки Associated Content, на Yahoo няма да се налага да дели рекламните си приходи, както с другите си партньори, нито да плаща големи суми за генериране на съдържание.

Други интернет гигант – AOL, също се опитва да привлече рекламен дял чрез генериране на съдържание, част от което се осигурява от потребители на услугата Seed.com.

Главният изпълнителен директор на AOL Тим Армстронг е бил един от първите инвеститори в Associated Content, още докато е заемал ръководна позиция в Google. Инвестицията му в Associated Content и навлизането на AOL в сектора на генерираното от потребителите съдържание бяха основание за очаквания, че AOL е най-вероятният купувач на Associated Content.

Други конкуренти на Associated Content са Demand Media и About.com, собственост на New York Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още