IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft обнови Hotmail, дава до 10 GB за прикачени файлове

Друга новост, с която ще се конкурира Gmail, е вградена чат-услуга

09:59 | 19.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft обнови Hotmail, дава до 10 GB за прикачени файлове

Американският гигант Microsoft обяви, че е обновил услугата си за безплатна поща Hotmail, която е най-голямата в света с общо 360 млн. потребители. Новото е, че вече могат да се изпращат по-големи приложени файлове и да се провежда разговор (т.нар. „чат“) в реално време, съобщава АФП.

„Вече няма защо да се притеснявате за размера на прикачените документи“, обясняват от компанията. „С новия Hotmail даваме възможност за изпращане на до 10 гигабайта в едно съобщение.“

Получателят на писмото с прикачен един или повече документи всъщност получава линк към сървър на Microsoft - SkyDrive, позволяващ безплатното съхраняване на до 25 гигабайта информация.

„Получателят се сдобива с линк към SkyDrive и може да гледа или сваля изпратените му снимки“, обясняват от Microsoft пред агенцията. Уточнява се, че ако става въпрос за голям документ, потребителят, на когото е изпратен, може да го отвори, използвайки безплатна версия на Microsoft Office, да го прочете и да го променя, ако желае.

Остава възможността за изпращане на „класическите“ прикачени файлове, като възможността за техния размер е увеличена от 10 мегабайта на 25 мегабайта, каквото е положението при Gmail на Google, казват от Microsoft.

Hotmail има и нова функция за мигновени съобщения, каквато е налична и в Gmail.

По данни на Microsoft в безплатната им поща всеки месец се получават по 1,5 млрд. снимки и 350 млн. Office-документа. Информация на компанията за проучвания и анализи Comscore сочи, че Hotmail е имал 359,9 млн. потребители през март 2010 спрямо 283,6 млн. за Yahoo! и 173 млн. за Gmail.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още