IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google купува компания за аудио и видео технологии за 68 млн. долара

Global IP Solutions се определя като лидер в технологиите за обработка на глас и видео за IP мрежи

17:10 | 18.05.10 г.
Google купува компания за аудио и видео технологии за 68 млн. долара

Google купува технологичната компания Global IP Solutions (GIPS), чиито акции се търгуват на борсата в Осло, за 68 млн. долара, съобщиха двете компании в съвместно изявление днес, цитирано от Ройтерс.

Сделката оценява акциите на GIPS на 13 норвежки крони за брой, което е с 27,5% повече от цената на затваряне в петък. В понеделник пазарите в Норвегия останаха затворени.

“Мрежата се развива бързо като платформа и видео и аудио комуникацията в реално време през интернет стават важни нови инструменти за потребителите“, казва Райън Либенберг, инженеринг директор на Google.

Базираната в Сан Франциско и листната в Осло Global IP Solutions се определя като лидер в технологиите за обработка на глас и видео за IP мрежи със софтуер на „над 800 млн. крайни устройства“.

GIPS помага на доставчици на услуги, разработчици на софтуер и производители на хардуер да намалят мрежови проблеми като забавяне, шум и ехо в аудио и видео приложения в реално време.

Сделката ще се финансира изцяло с налични кешови ресурси на Google и „към момента не се очаква да изисква одобрение“ от органите за защита на конкуренцията, посочват от интернет гиганта.

Финализирането й зависи от одобрението на собствениците на 90% от акциите на GIPS или от отказ от изискването от страна на Google.

Бордът на GIPS е препоръчал на акционерите да приемат офертата, като акционери, представляващи близо половината от акциите в обращение и правото на глас в GIPS “са се ангажирали да приемат офертата“, посочват от Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още