IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Въвеждат задължително обявяване на собствениците на медиите

Кабинетът ще предложи и нов закон, регламентиращ дейността на електронните медии

14:32 | 17.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Въвеждат задължително обявяване на собствениците на медиите

Подготвят се законови промени, изискващи категоричното посочване на собствениците на средствата за масова информация в България, е заявил днес при посещението си във Виена премиерът Бойко Борисов, съобщи правителствената информационна служба.

В момента работна група подготвя съответните предложения за промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, е посочил премиерът и е допълнил, че кабинетът ще предложи и нов закон, регламентиращ дейността на електронните медии.

Бойко Борисов коментира още, че правителството активно търси възможности за пълно усвояване на европейските средства, предназначени за проекти на медиите, тъй като това е важно, особено по време на криза.

Министър-председателят участва при официалното откриване на Шестата световна среща на българските медии, която се провежда във Виена. В срещата вземат участие и министрите на регионалното развитие и на културата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още