IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Universal: Музикалното пиратство не може да бъде спряно

От най-голямата музикална компания в света са на мнение, че целта трябва да бъде промяна на обществените нагласи

14:40 | 15.05.10 г.
Universal: Музикалното пиратство не може да бъде спряно

Най-голямата музикална компания в света - Universal Music Group, призна, че пиратството не може да бъде спряно.

„Ще спрете ли пиратството? Не, няма да го спрете. Да се опитваме и да си поставим това за цел просто няма да доведе до успех. Можем ли да направим пиратството социално неприемливо? Абсолютно да и това трябва да бъде нашата амбиция из целия свят“, коментира Франсис Кийлинг, директор на дигиталния отдел на Universal Music Group International по време на конференция в Брайтън, цитиран от BBC.

Кийлинг е отговорен за реализирането на сделки за включването на изпълнители като Лейди Гага, Еминем и Риана в дигиталните услуги на компанията извън Северна Америка.

Той допълва: „Имаме пазари като Испания и Италия, където хората казват „Купувате музика? Защо купувате музика, когато можете да я получите безплатно?“

"Очевидно тези пазари са в ситуация, при която, освен ако не успеем да ги преобърнем, ще имаме сериозен проблем с музикалния си бизнес там."

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още