IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Аватар" спаси отчета на News Corp.

Медийната империя на Мърдок отчете спад на печалбата от 69% за първото тримесечие, но приходите са нараснали с 19%

08:57 | 05.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
"Аватар" спаси отчета на News Corp.

Медийната империя на Рупърт Мърдок News Corporation отчете спад на печалбата от 69 на сто на годишна база през първото тримесечие на 2010 година до 839 млн. долара. Резултатът обаче е по-висок от предварителните очаквания, като това се дължи на безпрецедентния успех на триизмерния филм "Аватар".

От компанията обясняват спада в печалбата с ефекта от продажбата на дял от технологичната фирма NDS Group, средствата от която са попаднали в отчета за първото тримесечие на миналата година.

Компанията съобщава, че през тримесечието, което е трето от фискалната година за News Corp., са постигнати подобряване на приходите от реклама, силно представяне на кабелните телевизии и сериозен успех на филма "Аватар", предава ВВС.

Приходите за тримесечието възлизат на 8,8 млрд. долара, което е ръст от 19 на сто на годишна база. Голяма заслуга за това има "Аватар", който през януари бе обявен за най-касовият филм за всички времена с приходи от 1,843 млрд. долара.

В портфейла на News Corp. попада мрежата от канали Fox, филмовото студио 20th Century Fox, както и вестници като Wall Street Journal и The Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още