IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Песента на сайта Lala е изпята

Закупеният преди пет месеца сайт от Apple се закрива, очаква се трансформацията му в разклонение на iTunes

20:41 | 03.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Песента на сайта Lala е изпята

Музикалната онлайн услуга Lala.com спира да функционира на 31-ви май, пет месеца след като стана собственост на Apple, като компанията може да реши да направи от сайта ново разклонение на iTunes, съобщава Ройтерс.

Говорителят на Apple Джейсън Рот не е обяснил причините за затварянето на Lala, но според много специалисти се очаква цифровата платформа на групата да се развие към музикална услуга „в облаците”, тоест без да е нужно свалянето на песните от интернет.

Lala позволява да се слушат песни онлайн, като не е необходимо изтеглянето на даден албум или песен, а единствено добра интернет връзка.

Началната страница на сайта предупреждава от уикенда, че предстои закриването му в края на май и че няма да бъдат приемани повече нови потребители. В съобщение от петък пък се посочваше, че хората, закупили кредити (за слушане на музика онлайн) могат да получат парите си обратно или да получат кредити за iTunes.

Към момента Lala.com разполага с каталог от 8 млн. песни. Потребителите му могат да слушат която и да е песен безплатно веднъж и да плащат по 10 цента, за да си я пускат отново, независимо колко пъти. Срещу 79 цента пък могат да я свалят във формат MP3.

По данни от октомври миналата година потребителите на Lala са 100 хил. души. Сумата, която Apple плати за сайта, не беше оповестена, но по неофициална информация става въпрос за около 80 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още