IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилната реклама при Apple може да струва 1 млн. долара

Възможно е за първите кандидати цената на рекламата да достигне и 10 млн. долара, смятат представители на рекламния сектор

09:15 | 29.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Мобилната реклама при Apple може да струва 1 млн. долара

Американската компания Apple може да сложи цена от 1 млн. долара за излъчването на реклама чрез мобилните си устройства. Такова е мнението на водещи фигури от рекламния пазар, предава Wall Street Journal.

Цената за мобилна реклама може да бъде и по-висока за първите, които пожелаят да рекламират чрез устройствата на Apple.

Технологичната компания представи нова рекламна платформа за основните си продукти – смартфона iPhone и таблетния компютър iPad. Това е първото навлизане на Apple в малкия, но бързо растящ пазар на мобилна реклама, което със сигурност ще зарадва производителите на приложения, получаващи нов канал за приходи.

От Apple са дали сигнали, че първите рекламодатели, с чиито реклами ще стартира новата платформа, може би ще трябва да платят дори колосалните 10 млн. долара, посочват запознати с въпроса, цитирани от вестника.

Представители на сектора коментират, че обичайно се плащат по 100-200 хил. долара при подобни сделки с други компании от сектора на мобилните услуги.

Съгласно обявените намерения разработчиците на приложения ще получават 60% от приходите, а останалите 40% ще остават в касата на Apple.

За момента представители на американската компания не са били открити за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още