IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сенатори искат Facebook да регламентира достъпа до лична информация

Миналата седмица Facebook предостави на Microsoft Docs.com, Pandora и Yelp достъп до имена, списъци с приятели и интереси на потребители на мрежата

10:52 | 28.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сенатори искат Facebook да регламентира достъпа до лична информация

Четирима американски сенатори демократи поискаха от изпълнителния директор на Facebook Марк Зукерберг да преразгледа най-новите промени в правилата за достъп до лични данни в сайта на социалната мрежа и настояха Федералната търговска комисия да предложи правила за достъпа до лична информация за всички социални мрежи в интернет, съобщава CNN.

„Сега потребителите имат по-малко контрол върху личната си информация и промяната е извършена без тяхно съгласие“, казва сенатор Чарлз Шумер от Ню Йорк.

Сенаторите изпратиха писмо до Зукерберг относно скорошното решение на Facebook да позволи достъп на трети страни до лична информация на своите потребители.

„С това писмо изразяваме нашата загриженост относно скорошните промени в политиката на Facebook за достъпа от други интернет сайтове до лична информация на потребителите на социалната мрежа“, пише в писмото на сенаторите. „С разрастването на Facebook, както като брой на потребители, така и на приложения, нарастват опасенията на потребителите, които искат да запазят контрол над личните си данни.“

Миналата седмица Facebook стартира „малка пилотна програма“ с Microsoft Docs.com, Pandora и Yelp, която има за цел да предостави персонализиран достъп на потребителите на мрежата до тези сайтове.

„Facebook е предоставил на тези свои партньори достъп до данни, като имена, списъци с приятели и интереси на свои потребители, така че когато са във Facebook, те ще получават и персонализиран достъп тези сайтове“, казва Остин Хюджен, продуктов мениджър на Facebook.

Сенаторите обръщат внимание на промените, защото новите правила изискват от потребителите специално да изразят несъгласието си, ако не искат да споделят информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още