IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двоен скок в печалбата на SAP за тримесечието

Продажбите на компанията са се покачили с 5% спрямо първите три месеца на 2009 г. и достигат 2,5 млрд. евро

09:42 | 28.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Двоен скок в печалбата на SAP за тримесечието

Германската компания SAP, която е най-големият световен производител на бизнес софтуер, обяви двоен скок на печалбата си за първото тримесечие на годишна база до 387 млн. евро. Групата освен това потвърди прогнозите си за цялата 2010 г.

Нетната печалба за отчетния период е нараснала с 97%. Това почти съвпадна със средните очаквания на запитани от Dow Jones анализатори, които залагаха на ръст от 96 на сто, предаде АФП.

Продажбите на компанията са се покачили с 5% спрямо първите три месеца на 2009 г. и достигат 2,5 млрд. евро при средни пазарни прогнози за 2,4 млрд. евро.

От SAP обясняват, че имат растеж на приходите както от продажбата на нови лицензирани копия (+11%), така и от услугите, свързани с поддържане на софтуера (+12%). Увеличенията се дължат на оживлението в информационния и телекомуникационен сектор – едновременно на „класическите“ и развиващите се пазари, допълват от компанията.

За цялата 2010 г. SAP потвърждава обявените по-рано очаквания за растеж на приходите си в границите на 4 до 8 на сто.

Изминалата 2009 г. не беше от леките за германската група, подложена на ожесточена конкуренция от страна на американския гигант Oracle и критикувана заради сложността на някои продукти, както и поради високите разходи за поддръжка на други. Така, след години на растеж, SAP отчете 9% спад на годишните си приходи от продажби спрямо 2008 до 10,66 млрд. евро.

Към момента на борсовата търговия във Франкфурт акциите на компанията губят 1,3% от стойността си до 36,85 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още