IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на eBay с 11% ръст, приходите нагоре с 9%

В рамките на тримесечието до 31 март интернет компанията е реализирала нетна печалба от 398 млн. долара

10:08 | 22.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на eBay с 11% ръст, приходите нагоре с 9%

Американската интернет компания eBay успя да увеличи печалбата си с 11% през последната година, след като онлайн търговията, която е основен бизнес на компанията, се активизира с оживлението в световната икономика през тази година.

За подобряването на финансовите резултати допринася и притежаваният от eBay сайт за електронни разплащания PayPal, както и сайтът за онлайн търговия Shopping.com, предаде MarketWatch.

Акциите на eBay обаче поевтиняха с над 8% след публикуването на финансовите й резултати заради разочароващата прогноза за печалбата за текущото тримесечие.

В рамките на тримесечието до 31 март интернет компанията е реализирала нетна печалба от 398 млн. долара, или 30 цента на акция. След като се изключат еднократните ефекти, нетната печалба на eBay възлиза на 42 цента на акция при очаквани от пазарните анализатори 41 цента на акция.

Преди година положителният й финансов резултат е бил в размер на 357 млн. долара, или 28 цента на акция.

Приходите на eBay нарастват с 9% на годишна база през първото тримесечие до 2,2 млрд. долара, а това се оказа близо до пазарните прогнози за приходи от 2,18 млрд. долара. Само звеното PayPal е отчело приходи за 809 млн. долара, което е с 26% повече спрямо първото тримесечие на 2009 г.

Аукционите на eBay на свой ред носят приходи от 1,4 млрд. долара.

За текущото тримесечие ръководството на eBay очаква печалбата на акция да бъде в интервала от 37 до 39 цента на акция, а приходите да възлязат на 2,15-2,2 млрд. долара. Това се оказа по-малко от очакваната от пазара печалба на акция от 40 цента и приходи от 2,2 млрд. долара. 

Наскоро eBay стартира нови платформи за онлайн търговия в пет европейски страни и Русия, за да засили по този начин присъствието си на Стария контитент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още