IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ПРОФОН прие 25 нови членове, започва изплащане на близо 2,5 млн. лв.

Дружеството регистрира рекордно нарастване – само за шест месеца членската маса е нараснала с една трета

17:28 | 21.04.10 г.
ПРОФОН прие 25 нови членове, започва изплащане на близо 2,5 млн. лв.

25 нови членове прие на извънредното си общо събрание вчера ПРОФОН, съобщиха от сдружението за управление на правата на музикалните продуценти и артисти-изпълнители в България. Дружеството регистрира рекордно нарастване – само за шест месеца членската маса е нараснала с една трета.

Приключи разпределението на събраните възнаграждения за сродни изпълнителски и продуцентски права за 2007 г., като сумата възлиза на близо 2,5 млн. лв. и е рекордна, съобщават още от организацията.

Изплащането стартира на 23 април, като ПРОФОН очаква всички артисти и музикални продуценти, независимо дали са членове на дружеството или не, да заповядат в офиса, за да получат полагаемите им се суми. Следващото разпределение ще приключи до края на 2010 г.

Дружеството е приело също и тарифа за използването на неинтерактивни музикални програми за допълнително озвучаване чрез специализирани плейлисти или музикални компилации на търговски обекти.

Нововъдение е и тарифа за лицензиране на дисководещи, която предвижда при сключване на договор с дружеството до 1 септември 2010 г. диджеите да заплатят по-малко от 1 лев на ден за използването на целия каталог на ПРОФОН.

По време на общото събрание е решено също да се делегират по-широки правомощия на Управителния съвет на дружеството с цел да бъде гъвкав в преговорите с големи групи ползватели – браншови организации от медийния и туристически сектори.

ПРОФОН въвежда и допълнителен стимул за всички медии, които уредят договорните си отношения с дружеството до 1 август 2010 г., в размер на 5% отстъпка. За големите медийни групи цялостният максимален пакет от отстъпки за ползвателите от медийния сектор може да достигне до 1/3 от нивата в момента, посочват от организацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още