IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Yahoo се утроява през първото тримесечие на годината

Въпреки ръста на онлайн рекламата и партньорството с Microsoft обаче приходите на компанията са под очакванията

09:24 | 21.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Yahoo се утроява през първото тримесечие на годината

Интернет компанията Yahoo обяви утрояване на печалбата си през първото тримесечие на 2010 г. до 310 млн. долара, или 22 цента на акция, от 118 млн. долара, или 8 цента на акция, година по-рано.

Приходите за тримесечието възлизат на 1,13 млрд. долара, което е под пазарните очаквания за 1,17 млрд. долара, предава Market Watch. По отношение на печалбата предварителните прогнози бяха за 9 цента на акция.

От Yahoo обявяват, че от продажбата на услугите си за електронна поща Zimbra и партньорството с Microsoft е генерирана печалба от 7 цента на акция от капитала. Партньорството с Microsoft предвижда споразумение за поделяне на печалбата, като софтуерният гигант поема услугата по търсене в сайтовете на Yahoo.

Резултатите на компанията явно се оказаха разочароващи за инвеститорите, тъй като съвсем за кратко след обявяването им акциите на Yahoo поевтиняха с 4 на сто.

Отчетът показва, че банерната реклама в сайтовете на Yahoo е нараснала с 20 на сто на годишна база. Това е доста над предварителните очаквания за увеличение в рамките на 11-12 на сто. Рекламата при търсене по ключова дума обаче е отчела спад на приходите от 14 на сто.

Вижте резултатите на основния конкурент на Yahoo - Google

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още