IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обявиха фирмите, които ще доставят ИТ услуги на финансовото министерство

Дейностите са обособени в четири лота

15:16 | 13.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обявиха фирмите, които ще доставят ИТ услуги на финансовото министерство

Министерство на финансите обяви днес резултатите от откритата процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет „Изнесени дейности по управление на ИТ-услуги в системата на Министерството на финансите”.

Дейностите са обособени в четири лота, се посочва в съобщението на ведомството.

От общо 13 оферти от 10 фирми и консорциуми, постъпили по процедурата, при техническата оценка са отпаднали 4 консорциума с 4 оферти. Още една фирма е отпаднала след отварянето на ценовите оферти, поради липса на обективни обстоятелства за предложена по-ниска с повече от 30 на сто от средната цена, предложена от останалите участници в процедурата.

По Лот 1: „Дейности по поддържане и развитие на ИТ-инфраструктурата” на първо място е класиран консорциумът на „Сименс”, „Констракс” и „Парафлоу” с предложена цена 11,73 млн. лв. и комплексна оценка 90,03. На второ място е класиран „Информационно обслужване” АД с предложена цена 17,435 млн. лв. и комплексна оценка 85,98.

По Лот 2: „Извънгаранционно поддържане на технически устройства и конфигурации в ИТ-инфраструктурата” на първо място е класиран консорциумът „Стоун Сиенсис” с предложена цена от 10,438 млн. лв. и обща оценка 90,70, а на второ - ИО АД с цена 15,19 млн. лв. и обща оценка 86,56. Консорциумът „МФ-сервиз” е отпаднал след разглеждане на ценовата му оферта.

По Лот 3: „Поддържане и развитие на приложен софтуер” на първо място с обща оценка 81,74 и с предложена цена от 7,245 млн. лв. е консорциум „Ви Си Ей ДЗЗД”, а на второ с обща оценка 81,68 и предложена цена 6,5 млн. лв. остава консорциумът „СТГ Партнърс”. На трето място е класиран ИО АД с обща оценка 78,37 и предложена цена 14,159 млн. лв.

По Лот 4: „Предоставяне на изнесени услуги за специализирани звена на МФ” победител е „Информационно обслужване” АД с комплексна оценка 100 и предложена цена 726 хил. лв.

От днес тече 10-дневен срок за възражения по процедурата, след което ще бъдат подписани и договорите, информира председателят на комисията по търга и главен секретар на МФ Таня Георгиева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още