IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Palm търси купувач

Производителят на смартфони се надява да получи предложение още тази седмица

12:25 | 12.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Palm търси купувач

Губещият производител на смартфони Palm Inc се опитва да си намери купувач и се надява на предложение още през тази седмица, съобщава Ройтерс. От компанията са отказали коментар.

Производителят на моделите Pre и Pixi и операционната система за мобилни телефони WebOS си партнира с Goldman Sachs Group Inc и Qatalyst Partners в търсенето на купувач, уточнява агенцията.

В петък тайванският ежедневник Economic Daily News съобщи, че HTC Corp, петият по големина производител на смартфони в света, е започнал преговори за придобиване на Palm.

От години името на Palm се споменава като потенциална цел за придобиване от гиганти в сектора като Lenovo Group, които се опитват да стъпят на пазара на мобилни телефони или да разширят присъствието си.

„Компанията има изключително ценен актив в разработката на webOS. Предизвикателството пред Palm е да намери купувач, готов да инвестира в не напълно незавършен продукт, докато много други компании вече са инвестирали в Android”, казва Джеф Блабър, анализатор от CCS Insight.

В миналото имената на Dell Inc, Microsoft Corp, Nokia и Motorola Inc също са били спрягани като потенциални купувачи на Palm.

Акциите на Palm на фондовата борса в Франкфурт се покачиха с осем процента в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още