IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Vivacom внася иск срещу БНТ за дългове за над 8 млн. лв.

Задълженията са натрупани от август миналата година досега

15:31 | 09.04.10 г.
Vivacom внася иск срещу БНТ за дългове за над 8 млн. лв.

Vivacom внесе днес в съда иск срещу Българската национална телевизия (БНТ), съобщиха от телекомуникационната компания.

Делото има за цел да започне процедура по изплащането на дълг, който националната телевизия е натрупала към оператора от август миналата година досега. Към момента БНТ дължи на телекома 8,2 млн. лв. за пренос и разпространение на сигнала на телевизията в цялата страна, казват от Vivacom.

Националната телевизия не е предоставила погасителен план за дълговете си до 9 април, както е било първоначално договорено, допълват от телекома. Съдебният иск е крайната стъпка, която Vivacom предприема, след провала на няколкомесечни преговори с БНТ за изплащане на дължимите суми, пише в съобщението.

Всички телевизии, излъчващи национална програма, заплащат по единна ценова листа и ползват идентична отстъпка за радиоразпръскване в цялата страна. Цената се калкулира на база час излъчена мощност и зависи от това какъв капацитет ползва съответният ефир в момента, поясняват от телекома.

Капацитетът, който обществената телевизия ползва в изградена мрежа, покрива повече от 98% от населението и се състои от над 600 обекта в цялата страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още