IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Facebook настъпва към Китай?

Очаква се социалната мрежа да влезе на китайския пазар до края на 2010

10:06 | 08.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Facebook настъпва към Китай?

Спекулациите, че Facebook планира навлизане на китайския пазар набират все по-голяма сила. Вчера китайски медии разпространиха новината, че влизането на социалната мрежа на местния пазар ще бъде осъществено до края на настоящата година.

Според информация от различни доклади, цитирани от медиите в Китай, популярната социална мрежа е готова да направи необходимото, за да може да оперира на огромния пазар на страната, предава Market Watch.

На този етап обаче от Facebook отхвърлят разпространените информации.

„Заинтересовани сме от Китай така, както се интересуваме и от други страни и тъй като все още проучваме и изучаваме тези страни, на този етап нямаме конкретни планове за Китай“, обяви говорителят на компанията.

Според данни на Facebook социалната мрежа разполага с над 400 млн. активни потребители, като над 70% от тях се намират извън американския пазар. Китай пък е страната с най-голям брой интернет потребители в света, което е атрактивна възможност за растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още