IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С 40% повече фирми са декларирали годишните си доходи по интернет

Общо 102 844 дружества са подали по интернет годишните си декларации за облагане с корпоративен данък тази година

14:20 | 01.04.10 г.
С 40% повече фирми са декларирали годишните си доходи по интернет

Общо 102 844 дружества са подали по интернет годишните си декларации за облагане с корпоративен данък тази година. Това е с 40% повече в сравнение с края на данъчната кампания 2009, когато декларациите са били 63 324, съобщиха от Националната агенция за приходите.

На 31 март изтече срокът, в който фирмите трябваше да подадат годишните си декларации за облагане с корпоративен данък за доходи от 2009 г.

Вчера бе и последният ден, в който фирмите трябваше да внесат дължимия корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски. Тези, които са подали декларациите си по електронен път, са ползвали отстъпка 1% от данъка, но не повече от 1000 лв.

Годишни декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане подават местните търговски дружества, а също юридическите лица, които не са търговци, но имат печалби от сделки по смисъла на чл. 1 от Търговския закон, както и от отдаване под наем на движимо и недвижимо имущество. Този вид декларация се подава и от местните неперсонифицирани дружества и осигурителни каси.

С корпоративен данък се облагат и печалбите от стопанска дейност в страната на чуждестранните юридически лица и чуждестранните неперсонифицирани дружества, когато осъществяват стопанска дейност в страната чрез място на стопанска дейност.

Данъчната ставка на корпоративния данък е 10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още