IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бивши служители на Facebook привлякоха 11 млн. долара за свой проект

Интернет компанията Quora ще инвестира в платформа, чрез която потребителите могат да отговарят на въпроси от всякакво естество

16:41 | 30.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бивши служители на Facebook привлякоха 11 млн. долара за свой проект

Младата интернет компания Quora, основана от няколко бивши служители на Facebook, в това число и предишния технически директор на социалната мрежа Адам ДиАнджело, е получила през тази седмица първоначално финансиране от 11 млн. долара за своето бизнес начинание.

Според TechCrunch оценката на Quora, която ще инвестира в онлайн платформа за задаването на въпроси и отговори, възлиза на 86 млн. долара, въпреки че уебсайтът се намира все още в бета версия.

Quora е поредната компания в тази конкурентна пазарна ниша, която успя да привлече финансиране, след като това през последните месеци това направиха още Formspring.me, Fluther, Hunch и PeerPong.

Ръководството на Quora обаче не се притеснява от голямата конкуренция, защото вярва, че все още има много информация, която не е качена в интернет. Освен това Quora има някои отличителни белези. Потребителите например могат да редактират въпросите и отговорите, но само ако използват своята истинска регистрация.

Бизнес моделът на онлайн платформите за задаването на въпроси и техните отговори успя да се докаже във времето, като за това говорят уебсайтове като WikiAnswers и Yahoo Answers, които постигнаха голям успех чрез лесните си за използване платформи и възможностите за оптимизация в търсачките, които те предлагат.

WikiAnswers, който е собственост на Answers.com, има приходи от 21 млн. долара годишно от рекламите на Google, които се появяват на своите страници.

Финансирането за Quora е дошло от група компании за дялово инвестиране, начело с Benchmark Capital.

Големият успех на социалната мрежа Facebook през последната година повиши и интереса на компаниите за дялово инвестиране към новите бизнес начинания в интернет, като много внимание привличат именно проектите на предприемачи, които са бивши служители на Facebook.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още