IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Nokia купува създател на браузъри за мобилни телефони

Чрез покупката на Novarra Nokia ще се включи в надпреварата на пазара на мобилни уеб браузъри

19:45 | 26.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Nokia купува създател на браузъри за мобилни телефони

Най-големият производител на мобилни телефони в света – Nokia, ще купи частната американска компания Novarra, която е сред най-големите създатели на браузъри за мобилни устройства, предаде Ройтерс.

По този начин финландската компания ще се включи в надпреварата на пазара на мобилни уеб браузъри. Нейното ръководство се надява с помощта на Novarra да се подобри сърфирането в интернет от телефоните на Nokia от ниския и среден ценови клас.

Използването на безжичен интернет се прогнозира да нарасне значително през тази година, след като много мобилни оператори и производители на телефони по целия свят решиха да отговорят на конкуренцията от страна на Apple.

Много производители на мобилни телефони разчитат чрез разработката на собствени мобилни уеб браузъри да увеличат своята конкурентоспособност и продажби.

Конкурентите на Novarra, включително Opera и Myriad, насочват все повече своите усилия към директните продажби на браузъри на телекомуникационните компании, защото те имат ключова роля в продажбите на мобилни устройства на много от големите пазари по света.

От Nokia не разкриват стойността на сделката за Novarra, в която работят повече от 100 служители. Тя ще бъде приключена до средата на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още