IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френски хакер ударил туитъра на Обама, грозят го две години затвор

Кибер-престъпникът, който ще бъде изправен пред съда, е влязъл и в профилите на други известни личности

14:34 | 26.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Френски хакер ударил туитъра на Обама, грозят го две години затвор

Френски хакер ще бъде изправен пред съда, тъй като е хакнал туитър профили на известни личности, включително и на американския президент Барак Обама, съобщава Wall Street Journal.

Мъжът, който е на 24 години и живее в централна Франция, е бил арестуван от полицията и сега е заплашен от две години затвор заради нерегламентирано влизане в компютърни системи, както и от глоба в размер на до 30 хил. евро.

Самият арест е извършен благодарение на съвместна операция на ФБР и френската полиция.

Името на хакера не се споменава, а обвинението срещу него е свързано с това, че той е влязъл в профилите на известни хора в Twitter. Това се е случило през април 2009 година, а сред по-популярните жертви на французина е певицата Бритни Спиърс.

Нарушителят, който е използвал псевдоним Hacker Croll, не е имал за цел финансова изгода при разбиването на профилите. Освен това той не е искал и да публикува нищо в профилите.

Единственото обяснение на хакера е, че се е стремял да разбере дали е способен да влезе в чуждите профили.

Хакерът разбил тайните въпроси, които потребителите са били посочили, направил скрийн шотове на посетените профили, след което ги публикувал в различни форуми, посочват от френската прокуратура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още