IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сърбия очаква „реалистична цена“ от приватизацията на държавния телеком

Световната криза отмина в по-голямата си част, телекомуникационният сектор не пострада много, дори има известен растеж, смята сръбският министър на телекомуникациите

10:27 | 19.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сърбия очаква „реалистична цена“ от приватизацията на държавния телеком

Тази година „няма да е лоша“ за приватизация на „Телеком Сърбия“ и може да бъде постигната реалистична цена, заявява сръбският министър на телекомуникациите Ясна Матич, цитиранa от сръбското радио B92.

„Световната криза отмина в по-голямата си част, телекомуникационният сектор не пострада много, дори има известен растеж и се очаква и по-нататъшно възстановяване, така че от тази гледна точка тази година няма да е лоша за продажбата на „Телеком Сърбия“, казва министърът.

Според публикации в сръбските медии компанията се подготвя да бъде продадена на търг през октомври 2010 г., с най-вероятен купувач Deutsche Telekom, като се посочва първоначална цена от 1 млрд. евро за дял от 30% + една акция.

До момента няма официална информация при какви условия ще бъде предлаган телекомът.

Мнението на Матич за икономическите условия се е променило значително през последните месец и половина, тъй като в началото на февруари тя беше заявила, че условията не са подходящи за продажба на „Телеком Сърбия“ през тази година, въпреки че и тогава се предвиждаше приватизацията да бъде осъществена.

Според последната налична информация от компанията печалбата й за 2008 г. възлиза на 5,567 млрд. динара (около 55 млн. евро), което е спад от над 50% спрямо нетния резултат за предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още