IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зачестяват случаите на фалшиви смартфони и играчки в интернет

Към момента 63% от засечените фалшификати са продукти от областта на модата

20:51 | 15.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Зачестяват случаите на фалшиви смартфони и играчки в интернет

Опитите за продажба на фалшиви продукти по интернет са спрели да растат като цяло през 2009 г., но интересът на фалшификаторите се е пренасочил към определени типове стоки, се казва в проучване на френския сайт за онлайн търговия PriceMinister.

Според данните са се увеличили случаите на подправени високотехнологични продукти, както и на играчки.

Проучването се основава на опитите за продажба по интернет от частни лица на фалшиви продукти във Франция, Великобритания и Испания. В почти всички засечени случаи продуктите не са били предложени за продажба, но не става ясно какъв е обемът на фалшивите стоки, които не са били доказани като такива и са намерили купувач.

От PriceMinister обясняват, че подправянето на играчки е нова тенденция в онлайн търговията и засега за установени относително малко случаи, но с тенденция на покачване. Цитират се предлагани фалшиви пъзели и кукли Барби.

Като фалшивите играчки могат да бъдат опасни, така риск носят и неоригиналните технологични продукти – смартфони, конзоли за видеоигри и др., казват търговците.

Към момента 63% от засечените фалшификати са продукти от областта на модата (дрехи, грим, часовници, парфюми, козметика), а 29% са високотехнологични продукти.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още