IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето интернет потребители ползват до пет новинарски сайта

Въпреки че не са лоялни само към една медия, потребителите не търсят максимално разнообразие от източници на новини и се задоволяват да посещават ограничен брой избрани медии

09:20 | 15.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Повечето интернет потребители ползват до пет новинарски сайта

Хората, които четат новини онлайн, обикновено не посещават само един новинарски сайт. Това е факт, който принципно се знае от години. Ново проучване обаче показва, че дори и на фона на голямото разнообразие от дигитални решения, онлайн медиите на които се доверяваме, не са голям брой.

Само 35% от потребителите имат любим новинарски сайт, а едва 21 на сто са повече или по-малко „моногамни“ и обикновено влизат в една интернет медия за актуална информация, показва изследване на Pew Research Center, цитирано от New York Times.

В същото време цели 57% посещават от два до максимум пет новинарски сайта.

Тоест, въпреки че не са лоялни само към една медия, потребителите не търсят максимално разнообразие от източници на новини и се задоволяват да посещават ограничен брой избрани медии.

Според изследването делът на тези, които са склонни да плащат за новинарско съдържание, е едва 7%. Дори и сред потребителите, заявяващи, че са верни фенове на един определен сайт, само 19% са съгласните да заплатят, за да ползват услугите му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 15.03.10 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още