IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple кара очакващите iPad да изчакат още малко

Новият таблет ще е на пазара не през март, а през април. Поръчки за продукта обаче ще може да се правят още през следващата седмица

17:43 | 05.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Apple кара очакващите iPad да изчакат още малко

Компютърният гигант Apple обяви в петък, че новият му таблет iPad, който беше представен през януари, ще излезе на пазара не през март, а през април.

Според изявленията на компанията устройството ще е на щатския пазар на 3 април за моделите, оборудвани с wifi връзка, и в края на април за тези и с wifi, и с модул за 3G свързване с мрежата.

Освен това от края на април продукт ще започне да се продава в Австралия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Испания, Швейцария и Обединеното кралство.

От Apple казват още в свое съобщение до медиите, че iPad до края на годината ще се продава и в други страни извън изброените.

Уточнява се, че американските потребители могат да подават заявки за поръчка от 12-ти март за модела, който ще е на пазара от 3 април. Версиите без 3G ще струват между 499 и 699 долара в САЩ.

Не става ясно на какво се дължи забавянето на пускането в продажба на iPad спрямо първоначалните планове, но като цяло ходът не е изненадващ, като се има предвид практиката на компанията да държи в напрежение потребители и анализатори, за да може всички да говорят за новите й продукти.

За самия iPad в последните месеци се обявяваха малко по малко все повече подробности, преди да се стигне до официалното представяне, като за повечето от детайлите от продукта се смяташе, че са изтекли неофициално от групата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още