IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Microsoft се похвали с 90 млн. продадени копия на Windows7 за четири месеца

Финансовият директор на компанията очаква преходът на корпоративните клиенти от Windows XP към Windows 7 да се ускори през тази година

15:23 | 05.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft се похвали с 90 млн. продадени копия на Windows7 за четири месеца

Продажбите на най-новата операционна система на Microsoft – Windows 7, са възлезли на 90 млн. копия само за четири месеца, след като тя бе официално пусната на пазара през октомври 2009 г. 

Според финансовия директор на софтуерната компания Питър Клайн това превръща Windows 7 в най-бързо продаваната операционна система в историята на компютърната индустрия, предаде Telegraph.

По време на конференция на Morgan Stanley в Калифорния, посветена на технологиите, медиите и телекомуникациите, Питър Клайн е заявил още, че появата на нови модели персонални и преносими компютри на Dell, Sony и Hewlett-Packard е допринесла за силното търсене на Windows 7.

Той уточни, че Microsoft отдава до голяма степен успеха на новата операционна система именно на доброто сътрудничеството с хардуерните компании. Финансовият директор на компанията очаква преходът на корпоративните клиенти от Windows XP към Windows 7 да се ускори през тази година.

Microsoft пусна Windows 7 официално на пазара на 22 октомври миналата година. Операционната система поддържа приложения за сензорен екран, както и по-малко мерки за сигурност в сравнение със своя неуспешен предшественик Windows Vista.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още