IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Financial Times с печалба и приходи над очакваното

От базираната в Лондон компания посочват, че добрите им резултати се дължат на силния ръст на бизнеса им с образователна литература

12:08 | 01.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Собственикът на Financial Times с печалба и приходи над очакваното

Собственикът на Financial Times – Pearson Plc, отчете по-силни от очакваното приходи и печалба за 2009 г. От компанията прогнозират съществен ръст на печалбата за тази година, предаде Bloomberg.

Коригираната оперативна печалба на компанията за миналата година е нараснала с 13 на сто до 858 млн. паунда (1,3 млрд. долара) от 762 млн. паунда година по-рано. Продажбите са се увеличили със 17 на сто до 5,62 млрд. паунда.

От базираната в Лондон компания посочват, че добрите им резултати се дължат на силния ръст на бизнеса им с образователна литература и че очакват да увеличат пазарния си дял в САЩ, което ще им помогне да се справят с “предизвикателните” условия в рекламата във финансовите издания и други сектори на дейността им.

Около 65 на сто от приходите на Pearson идват от бизнеса на компанията с образователна литература.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още