IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заплашват Google с проверка от Европейската комисия

Компании от ЕС са подали жалба срещу нарушаване на правилата за конкуренция от страна на интернет гиганта

14:07 | 24.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Заплашват Google с проверка от Европейската комисия

Европейската комисия се е заела с разглеждането на жалби за нарушаване на правилата за конкуренция, подадени от европейски компании срещу интернет гиганта Google. Сигналите са дело на британския сайт Foundem, френския юридически сайт ejustice.fr и сайтът на Microsoft Ciao.

Това обяви главният адвокат на Google по въпросите на конкуренцията Джулия Холц, предава ВВС. Според нея обаче компанията е уверена в това, че е действала изцяло в унисон с правилата за защита на конкуренцията в Европейския съюз.

В жалбата на Foundem се казва, че сайтът излиза прекалено назад в резултатите при търсене в Google. Обвинението е свързано с това, че компанията се самоопределя като вертикален тип търсачка, което е в пряка конкуренция с това, което предлага и Google.

Подобни са обвиненията и от страна на френския юридически сайт, както и от страна на Ciao.

От Европейската комисия са потвърдили, че сигналите са приети и че предстои разглеждането им. За момента обаче не е започнало формалното разследване, което става при наличие на основания в подадените сигнали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още