IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Hewlett-Packard с ръст на печалбата от 25%

Резултатът е по-добър от очакванията, което показва, че търсенето на техника започва да се стабилизира

09:55 | 18.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Hewlett-Packard с ръст на печалбата от 25%

Технологичната компания Hewlett-Packard (HP) обяви ръст на печалбата си от 25 на сто за първото тримесечие на фискалната година. Резултатът е по-добър от очакванията на анализаторите и се дължи на ръст на приходите и свиване на разходите на компанията.

През първото тримесечие на фискалната година, което за компанията приключи на 31 януари, е постигната печалба от 2,3 млрд. долара, което прави 96 цента на акция. За съпоставимия период на предходната година бе постигната печалба от 1,9 млрд. долара, или 75 цента на акция.

При премахване на еднократните ефекти печалбата на НР възлиза на 1,10 долара на акция, което е повече от предварителните очаквания на анализаторите, които бяха за 1,06 долара на акция, предава CNBC.

За периода е отчетен и ръст на приходите, като те са се увеличили от 28,8 на 31,2 млрд. долара.

Положителните резултати се дължат основно на подобряване на пазарната ситуация и ръст в търсенето на сървъри и техника за печатане, съобщават от компанията.

„В повечето от сегментите успяхме да постигнем добър растеж“, смята изпълнителният директор на НР Марк Хърд. Той посочи, че при сървърите има 27 на сто ръст на приходите, а увеличението при техниката за печат и персоналните компютри е съответно 16 и 20 на сто.

За цялата 2010 година от НР очакват печалба без отчитане на еднократни ефекти в рамките на 4,37 до 4,44 долара, както и приходи от около 121,5-122,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още