IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сайт краде потребителски акаунти на българи в Skype

Сигнал за сайта е подаден в Националния център за безопасен интернет

12:23 | 16.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сайт краде потребителски акаунти на българи в Skype

Сигнал за сайт, който събира потребителски акаунти в Skype и поема контрол върху тях, е получен на горещата интернет линия към Националния център за безопасен интернет, съобщиха от центъра.

Сигналът е срещу сайта http://skypebg.clanteam.com/, който е насочен към български потребители. В него на български език потребителят се подтиква „да опита“ услугата „Web Skype“, „която ви позволява да влизате в Skype, без да имате инсталирана програма“ - тоест, за потребители, които имат акаунт, но са пред компютър, на който програмата не е инсталирана.

При клик с мишката върху линка „Вход в Web Skype“ пред потребителя се отваря прозорец, видимо силно подобен на екрана на обичайната програма Skype във вида, в който е инсталирана на много персонални компютри.

Отделно от това чрез java-script, вмъкнат в основната страница, върху това изображение са насложени две текстови полета - съответно за скайп-име и за парола. Потребителят се подвежда да въведе в тези полета своето име и парола - те обаче не достигат до сървърите на самия Skype, а остават у създателите на сайта.

Веднъж подведен, потребителят губи контрол над акаунта си в и повече не може да го използва. Създателите на сайта по този начин събират скайп-акаунти от списъците с абонати на подведени потребители, които вече могат да използват за различни недобронамерени цели, посочват от центъра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още