IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung пуска 15 модела смартфони през 2010 г.

Според прогнозите на Gartner мобилният пазар като цяло ще нарасне през 2010 г. с 9%, а продажбите на смартфони ще скочат с 46 на сто

09:01 | 15.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Samsung пуска 15 модела смартфони през 2010 г.

Samsung, който към момента изостава на бурно развиващия се сегмент на смартфоните в света, смята да пусне на пазара през тази година около 15 свои модела мултифункционални телефони, сред които ще има и такива с разработената от компанията операционна система Bada.

Докато групата заема второто място на пазара на мобилни телефони (след Nokia) с дял от 20,1% според Strategy Analytics, то само при смартфоните Samsung има дял от едва 3,2 на сто според Gartner, съобщава АФП.

„Смартфоните са слабото ни място“, признава в интервю за агенцията Жан-Филип Иларин, директор Маркетинг във френското подразделение на компанията.

Този сегмент обаче се явява ключов за растежа на мобилните производители, като според прогнозите на Gartner мобилният пазар като цяло ще нарасне през 2010 г. с 9%, а продажбите на смартфони ще скочат с 46 на сто.

Целта на Samsung е да продаде 18 млн. смартфона през тази година, или тройно повече спрямо 2009. Основният модел от гамата му Bada ще бъде Samsung Wave, апарат със сензорен екран, очакван на пазара през май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:34 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още