IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bing увеличава пазарния си дял през януари

Търсачката на Microsoft вече има пазарен дял от 9,4% в САЩ

23:57 | 10.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Bing увеличава пазарния си дял през януари

Пазарният дял на търсачката на Microsoft – Bing, се увеличава през януари, като отчита първият си ръст от октомври 2009 г. насам. Това показаха последните данни на изследователската компания Experian Hitwise, цитирани от Wall Street Journal.

Онлайн търсачката на Microsoft, която дебютира през май 2009 г., вече е с пазарен дял в САЩ от 9,4% спрямо 8,9% за декември. На търсачката на Google се падат 71,5% от всички запитвания през януари, което е с 1% по-малко от декември.

На втората по големина онлайн търсачка – Yahoo, се падат 14,6 на сто от всички търсения, което е с 2% по-малко от декември.

От Bing са сключили споразумение с Facebook и Twitter, след като пазарният дял на търсачката тръгна надолу през ноември и декември.

Bing изпреварва Google в едно отношение и това е темпото, с което се увеличава трафика, който търсачката на Microsoft генерира към сайтовете за електронна търговия и други потребителски сайтове.

Онлайн магазините за продажба на автомобили, здравните и търговски сайтове, са увеличили трафика си от Bing с 80% през последните 12 месеца. За Google отчетеният ръст е много по-малък и възлиза на 13% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още