IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

10 кандидата за управление на ИТ услуги в Министерството на финансите

Обществената поръчка за управление на ИТ услуги е разделена на 4 лота

17:29 | 08.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
10 кандидата за управление на ИТ услуги в Министерството на финансите

По обществената поръчка на Министерството на финансите с предмет „Изнесени дейности по управление на ИТ (информационни технологии) услуги в системата на Министерството на финансите” кандидатстваха общо 10 фирми за обявените 4 лота на поръчката, съобщиха от ведомството.

По Лот 1 - „Дейности по поддържане и развитие на ИТ инфраструктурата“, оферти са подали консорциум между „Сименс”, „Контракс” и „Парафлоу” и консорциумите „Консулт Груп” и „Пъблик сървисис”.

За реализиране на дейностите в обхвата на Лот 2 - „Извънгаранционно поддържане на технически устройства и конфигурации в ИТ инфраструктурата“, оферти са подали консорциумите „Консултинг Сървисис”, „Стоун Сиенсист” и „МФ-Сервиз”.

По Лот 3 - „Поддържане и развитие на приложен софтуер“, оферти са подадени от консорциумите „СТГ Партнърс” и „ВиСиЕй ДЗЗД”.

По Лот 4 - „Предоставяне на изнесени услуги за специализирани звена на Министерството на финансите“, оферта е подадена от „Технологика”.

Фирмата „Информационно обслужване” АД е подала оферти и за четирите лота на обществената поръчка.

Министерството на финансите ще обявява големите поръчки на по-малки лотове, както в случая, за да се даде шанс и на малките и средни фирми да участват в тях, коментира днес вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков при официалното отваряне на офертите по обществената поръчка на министерството.

По думите му във време на криза е важно малкият и среден бизнес да бъде подпомогнат, в т.ч. и чрез организацията на процедурите по обществени поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още