IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Panasonic излиза на печалба за последното тримесечие

Японската компания очаква загуба за фискалната си година, завършваща на 31 март

10:34 | 05.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Panasonic излиза на печалба за последното тримесечие

Електронният гигант Panasonic обяви, че е излязъл на печалба през последното тримесечие на 2009 въпреки трудните пазарни условия, предава MarketWatch.

Финансовият резултат за тримесечието октомври-декември (което е трето фискално за компанията) е печалба в размер на 360 млн. долара при загуба от 703 млн. година по-рано. Това е под прогнозата на Dow Jones Newswires за печалба от 518 млн. долара.

Продажбите на японската компания за тримесечието се повишиха с 0,37% на годишна база до 21,037 млрд. долара.

„Въпреки видимите знаци за възстановяване на пазарите в някои региони (Азия и по-конкретно Китай), неблагоприятните условия за бизнес продължават като се изразяват в промяна на пазарната структура, включително изместване на търсенето към развиващите се пазари и по-евтините продукти“, се казва в отчета на компанията.

Panasonic запазва прогнозата си за загуба от 1,561 млрд. долара през фискалната си година, завършваща на 31 март, но повишава прогнозата си за продажбите за същия период с 5% до 81,940 млрд. долара.

От компанията изтъкнаха като неблагоприятни бизнес фактори силната йена и ожесточената ценова конкуренция в глобален мащаб въпреки възстановяването на световната икономика.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още