IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спектър нет приключи сделката за Орбител, проучва нови цели за придобиване

Spectrum Net има намерение да продължи с консолидацията, като вече разглежда варианти за придобиване на една до три потенциални цели

11:58 | 29.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Спектър нет приключи сделката за Орбител, проучва нови цели за придобиване

Сделката по придобиването на Орбител от страна на Spectrum Net (Спектър Нет АД) бе финализирана в четвъртък, съобщиха от двете компании.

Официалните документи по приключване на транзакцията бяха подписани от Теодор Захов, изпълнителен директор на Spectrum Net и Magyar Telekom. Акциите на Орбител са прехвърлени на новия собственик и сумата от близо 5 млн. евро по сделката е изплатена.

Интеграционният процес между двете компании ще приключи през следващите 3 месеца. Spectrum Net има намерение да продължи с консолидацията, като вече разглежда варианти за придобиване на една до три потенциални цели.

„Придобиването на Орбител рязко разширява възможностите ни по отношение на предлаганите телекомуникационни услуги. Разполагаме с ресурс и ще продължим процеса по консолидирането на българския алтернативен телеком пазар”, коментираЗахов.

Търговски и маркетинг директор на новото обединение ще бъде Ралица Килиан - дългогодишен търговски директор на Spectrum Net, технически директор ще бъде Радослав Велев. В борда на директорите на Орбител ще членуват Валентина Даскалова - финансов директор, и Росен Коларов - директор Инфраструктура.

Преди броени дни сделката получи официалното одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. Първоначалният договор за покупко-продажба бе подписан през ноември 2009 г. Цел и очакван резултат на интеграционния процес между Spectrum Net и Орбител през 2010 г. са приходи от над 20 млн. евро и постигане на EBITDA в размер на 5 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още